Mor patates, beyaz patatese göre farklı bir yapıya sahiptir; mor renkteki kabuk ve etiyle dikkat çeker. Bu renk, antosiyanin adı verilen bir pigmentten gelir. Bitkilerde bulunan antosiyaninler, antioksidan özelliklere sahip bileşiklerdir.

Mor patatesin sağladığı faydalar, içerdiği besin maddeleri ve antioksidanlardan kaynaklanmaktadır. B vitaminleri, C vitamini, potasyum, manganez ve lif gibi zengin bir içeriğe sahiptir. Ayrıca, antioksidan etkiye sahip antosiyaninler, karotenoidler ve flavonoidler gibi diğer bileşikleri de bünyesinde barındırır.

Mor patates tümör hücrelerine nokta atışı yapıyorrr

ANTİOKSİDAN KORUMA SAĞLAR

Mor patates, içerdiği antosiyaninler ve diğer antioksidanlar aracılığıyla hücreleri serbest radikallerin sebep olduğu hasara karşı korumaya yardımcı olabilir. Bu özellik, kanser, kalp hastalığı, diyabet gibi kronik hastalıklara karşı riski azaltmaya yardımcı olabilir.

Mor patates tümör hücrelerine nokta atışı yapıyor1

KANSER RİSKİNİ AZALTABİLİR

Araştırmalar, mor patatesin kanser hücrelerinin büyümesini ve yayılmasını engellemeye yardımcı olabileceğini gösteriyor. Bu özellik özellikle kolon, prostat, meme ve mide gibi kanser türleri için geçerli olabilir.

Prof. Dr. Yavuz: En İdeal Maske Takma Zamanındayız Prof. Dr. Yavuz: En İdeal Maske Takma Zamanındayız

Mor patates tümör hücrelerine nokta atışı yapıyo

KALP SAĞLIĞINI DESTEKLER

Mor patates, yüksek potasyum içeriği sayesinde tansiyonu düşürmede etkili olabilir. Bunun yanı sıra, antioksidanlar içerdiğinden kalp damarlarını serbest radikallerin neden olduğu hasara karşı korumada yardımcı olabilir.

Editör: Yağmur Sezgin