Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 3 Mart'ta gerçekleştirilecek olan 2024 Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı başvuruları için geri sayım başladı. ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, 3 Ocak'ta başlayacak olan başvurular 30 Ocak'a kadar sürecek.

Erzincan'da maden felaketi! Erzincan'da maden felaketi!

MSÜ BAŞVURUSU NASIL YAPILACAK?

Adaylar, başvurularını ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr/ internet adresinden bireysel olarak ya da ÖSYM Aday İşlemleri mobil uygulamasından gerçekleştirebilecek.

BAŞVURU KILAVUZU NE ZAMAN YAYIMLANIR?

Sınavla ilgili detaylı bilgiler, 2024-MSÜ kılavuzunda yer alacak. Adaylar, 3 Ocak 2024 tarihinden itibaren kılavuza ÖSYM'nin resmi web sitesinden erişim sağlayabilecek.

Adayların, harp okulları ve astsubay meslek yüksekokulları 2'nci seçim aşamalarına katılabilmeleri için, ÖSYM tarafından düzenlenecek olan 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Ayrıca, harp okulları için 2023-YKS'nin Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Alan Yeterlilik Testi (AYT) oturumlarına, astsubay meslek yüksekokulları için ise 2023-YKS Temel Yeterlilik Testi'ne (TYT) girmeleri zorunludur.

Editör: Yağmur Sezgin