Okullarda ikinci sınavların başlamasıyla birlikte öğrenciler, şimdi de yarıyıl tatili planlarına odaklanmış durumda. Hem veliler hem de öğrenciler, 2023-2024 sömestr tatili takvimini merak ediyor. İşte, karnelerin verileceği yarıyıl tatili tarihi...

KARNELER NE ZAMAN VERİLECEK?

Yarıyıl tatili, 22 Ocak 2024 Pazartesi başlayacak ve 2 Şubat 2024 Cuma tamamlanacak.

İkinci dönem ise 5 Şubat 2024 Pazartesi başlayıp 14 Haziran 2024 Cuma sona erecek. İkinci dönem ara tatili ise 8 Nisan 2024 Pazartesi ile 12 Nisan 2024 Cuma tarihleri arasında gerçekleşecek.

İKİNCİ YAZILI SINAVLAR İÇİN ÖRNEK SORULAR YAYIMLANDI

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ortaokul ve liselerde düzenlenecek olan birinci dönem ikinci yazılı sınavlarına hazırlık amacıyla öğrencilere örnek soru kitapçıkları ve çözüm videolarını erişime açtı.

Somali denizlerini Türkiye koruyacak! Anlaşmanın üç önemli detayı Somali denizlerini Türkiye koruyacak! Anlaşmanın üç önemli detayı

Bakanlık, öğrencilerin ve öğretmenlerin kullanımına sunulan örnek soru kitapçıkları ile çözüm videolarını içeren materyallerde, sınavlara hazırlanan öğrencilere rehberlik etmeyi hedefliyor.

Eğitim kurumları, sınıf, alan, ve zümre bazında öğrencilere yönelik soru dağılım tablolarına uygun olarak bu örnek soru kitapçıklarını kullanarak sınavlara hazırlık sürecini planlayabilecekler.

Editör: Yağmur Sezgin