AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Gaziosmanpaşa'da düzenlenen 'Türkiye Yüzyılı'nda Kadın Buluşması' programında kadınlara yönelik projelerini açıkladı. Kurum, her mahalleye yeni kreşler yapacaklarını belirterek, kadınlar için 7/24 hizmet veren nöbetçi kreşlerin olacağını ifade etti. Sokak hayvanları sorununa da değinen Kurum, İstanbul'da başıboş dolaşan yüz binlerce sokak köpeği olduğunu belirterek, bu sorunu çözmek için uzmanlarla bir araya gelip çalışacaklarını dile getirdi.

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BAŞKAN ADAYI MURAT KURUM KONUŞTU

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Gaziosmanpaşa'da düzenlenen 'Türkiye Yüzyılı'nda Kadın Buluşması' programına katıldı. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta'nın da eşlik ettiği etkinlikte Murat Kurum, eşi Şengül Kurum ile birlikte katıldığı kahvaltı programının ardından basın açıklaması yaptı. Açıklamada, kadınlar için planlanan projeler ve sokak hayvanları sorununa yönelik çözüm önerileri üzerinde duruldu.

"NE KADAR HAZIR OLDUĞUMUZU GÖRECEKSİNİZ"

Murat Kurum, "Çok yakında sizlere İstanbul'umuzun geleceğine dair yapmış olduğumuz projelerimizi, müjdelerimizi anlatacağız. Bu projelerimizi açıkladığımızda İstanbul'un geleceği için ne kadar hazır olduğumuzu da göreceksiniz. İstanbul'umuzda büyükşehir ve ilçe belediyelerimizde kadın istihdamını arttırmaktan, yüzde 25 kadın ve genç istihdam şartına, 39 ilçemizde yeni paylaşımlı ofislerden iş yeri açmak isteyen ev hanımlarımıza, kadınlarımıza vereceğimiz maddi desteklere kadar onlarca projemizi sizler için hazırladık." dedi.

Kurum, "Her mahallemize yürüyüş mesafesinde yeni kreşler inşa edeceğiz, ancak bu kreşlerin önemli bir farkı olacak. Kadınlarımız için 7/24 hizmet verecek, hafta sonları ve hatta geceleri nöbetçi kreşlerimiz olacak." şeklinde konuştu.

Erdoğan’dan Mısır’a 12 yıl sonra ilk ziyaret Erdoğan’dan Mısır’a 12 yıl sonra ilk ziyaret

"ÇOCUKLARIMIZ TEHDİT ALTINDA"

Kurum, "İstanbul'umuzda, maalesef, başıboş dolaşan yüz binlerce sokak köpeği var. Annelerimiz endişeli, çocuklarımız tehdit altında. Vatandaşlarımız bizi bu konuda her zaman çözümlerle görecek. Annelerimizin ve çocuklarımızın korkularını giderirken yanlarında olacağız. Sokaklardaki korkuyu azaltırken de yanlarında olacağız. Bu sorunun farkındayız ve çözümü için emin olun çok çalışıyoruz. Göreve geldiğimizde, hocalarımız, bilim insanlarımız ve bu alandaki uzmanlarla bir araya gelerek, mevcut büyükşehir yönetimi tarafından çözümsüz bırakılan bu sorunu çözeceğiz." şeklinde konuştu.

"İKİ BÜYÜK HAYVAN YAŞAM ALANI YAPACAĞIZ"

Kurum, "Sokak hayvanları için tesisler kuracağız. İstanbul'un 39 ilçesine hizmet verecek tesislerimizi kuracağız. Bakıma ve tedaviye ihtiyaç duyan hayvanlarımızın ön bakımlarını bu tesislerde gerçekleştireceğiz. Anadolu ve Avrupa Yakası'na inşa edeceğimiz iki büyük hayvan yaşam alanında hayvanlarımız için gerekli tüm yaşam konforunu sağlayacağız. Bu alanlarda kimlik tespiti, kısırlaştırma, aşılama gibi uygulamaları gerçekleştireceğiz ve bu hayvan yaşam alanlarının tüm masraflarını belediye olarak karşılayacağız." şeklinde konuştu.

Editör: Yağmur Sezgin