NASA'ya ait bir uzay aracı, birkaç ay önce Dünya'ya geri dönerek bir dizi örnekle birlikte geldi. Bilim camiası, bu örneklerin yer aldığı kutunun açılmasını beklerken, NASA'nın gizemli kutuyu iki aydır açamaması merakı artırdı. Detaylar için bekleyiş sürüyor!

NASA, KUTUYU TEKNİK AKSAKLIK NEDENİYLE İKİ AYDIR AÇAMIYOR!

Eylül ayında Bennu asteroidini ziyaret eden NASA'ya ait bir uzay aracı, Dünya'ya çarpma riski taşıyan bu asteroidden kaya ve toz örnekleri topladı. Bu örneklerin toplanması için yaklaşık 1 milyar 15 milyon dolar harcandı. Ancak kutunun bir türlü açılamadığı ve örneklerin içeride kaldığı belirtildi. NASA, kaya ve toz örneklerinin büyük kısmını içeren TAGSAM başlığını açmak için yeni bir yöntem denemek zorunda kaldı. Kutunun açılmama sebebi teknik bir sorundan kaynaklanıyor. İki aylık süreç sonunda NASA ekibi, 70.3 gram kaya ve toz örneğine ulaşmayı başardı. Uzay ajansına göre bu sonuç, hedeflenen 60 gramın üzerinde ve oldukça başarılı bir sonuç olarak değerlendiriliyor.

NASAnin-gizemli-kutusu-iki-aydir-acilamiyor-Iste-nedeni-2

Beyin çipi takılan insan düşünce gücüyle satranç oynadı Beyin çipi takılan insan düşünce gücüyle satranç oynadı

Bennu asteroidi, diğer asteroidler gibi Güneş Sistemi'nin bir kalıntısı olarak biliniyor. Bu asteroidin mineralleri ve kimyası, yaklaşık 4,5 milyar yıl önceki oluşumundan neredeyse hiç değişmemiş durumda. NASA, kutu aracılığıyla elde ettiği verilerin bilim dünyasında önemli sonuçlara yol açabileceğini düşünüyor.

Editör: Yağmur Sezgin