CHP ve DEM Parti liderlerinin temaslarının ittifak şekline dönüşüp dönüşmeyeceği hâlâ merak konusu. Henüz somut bir pazarlık başlamamış olsa da taraflar arasında karşılıklı beklentilerin uyumlu olduğu belirtiliyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in DEM Genel Merkezi'ne yaptığı ziyaretin ardından DEM Parti'nin iş birliğine sıcak baktığı ve görüşmelere açık olduğu ifade edildi. Ancak DEM Parti, 6'lı Masa benzeri açık bir iş birliği beklentisini sürdürürken, olası iş birliğinde bu yaklaşımın öncelikli bir şart olarak görüldüğü belirtiliyor. Taraflar, karşılıklı pozisyonlarını ve olası alışveriş noktalarını değerlendirirken fikir alışverişi içerisindeler.

Kürşad Zorlu İyi Parti İstanbul ve Ankara adaylarıyla ilgili son durumu açıkladı Kürşad Zorlu İyi Parti İstanbul ve Ankara adaylarıyla ilgili son durumu açıkladı

ÇEKİLEN PARTİYE İLÇE

Kulislerde dolaşan bilgilere göre, taraflar arasındaki fikir alışverişinde ortaya konan istekler birbirlerini tamamlar nitelikte. İki partinin üst düzey kaynakları, iş birliği durumunda DEM Parti'nin Ankara, İstanbul, Mersin, İzmir, Antalya, Hatay, Kocaeli, Bursa ve Adana'da aday çıkarmayacağını belirtiyor. Bunun karşılığında DEM Parti, bu illerde aday çıkarmamaya razı olurken, Mersin, Adana gibi büyükşehirlerde ilçe belediye başkanlıklarına talip olacak. Elde edilen bilgilere göre, iş birliği durumunda CHP de Doğu'da birçok büyükşehirde aday çıkarmayacak. Bu iller arasında Van, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Şırnak, Mardin, Şanlıurfa ve Ağrı öne çıkıyor. Bu illerde bazı ilçelerde CHP'nin adayları olacağı ifade ediliyor.

İSTANBUL’DA 4 İLÇEYE ADAY

DEM Parti, Türkiye'nin batısında bazı ilçelerde kendi adaylarıyla yerel seçimlere gireceklerini duyurdu. Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, önceki günkü Merkez Yönetim Kurulu toplantısında batıda ilk etapta aday gösterecekleri bazı ilçeleri belirlediklerini açıkladı: “Adana'nın Ceyhan, Seyhan ve Yüreğir ilçeleri, Antalya'nın Kepez ilçesi, Mersin'in Akdeniz, Toroslar ve Tarsus ilçeleri, İstanbul'da Esenyurt, Sancaktepe, Adalar ve Sultanbeyli, Aydın'da Didim, Efeler, Germencik ve Söke, Konya'da Cihanbeyli ve Kulu, Kocaeli'de Dilovası, İzmir'de Torbalı, Bayraklı ve Menemen, Manisa'da Gölmarmara, Turgutlu ve Yunusemre, Çanakkale'de Gökçeada, Tekirdağ'da Çorlu ve Çerkezköy. Bunlar, ilgili komisyonlarımızın belirlediği, Türkiye'nin batısında ilk etapta aday göstereceğimiz yerlerdir.” şeklinde konuştu.

Editör: Yağmur Sezgin