Pakize Suda kimdir?
Ünlü oyuncu Pakize Suda, hayatını kaybetti. Hayat Bilgisi dizisinde rol almasının ardından tanınan Pakize Suda'dan acı haber geldi. Bir süredir yaşadığı sağlık sorunları ile gündeme gelen ünlü oyuncu ile ilgili merak edilen. Pakize Suda kimdir, neden öldü? Pakize Suda hastalığı neydi? Soruların yanıtını haberimizde derledik.
Pakize Suda’nın vefat ettiğini duyurdu. Sosyal medyada gündem olan Pakize Suda ile ilgili araştırmalar hız kazandı. Yaptığı çeşitli programlarla tanınan oyuncu ve yazar Pakize Suda hayatını kaybetti. İşte detaylar.
Gazeteci Birsen Altuntaş yaptığı açıklamada "Bir süredir demans hastalığı nedeniyle tedavi gören yazar, oyuncu ve şarkıcı Pakize Suda 70 yaşında aramızdan ayrıldı" ifadelerine yer verdi. Arama motorlarında ünlü oyuncu ile ilgili merak edilip sıkça araştırılan Pakize Suda kimdir, neden öldü? Pakize Suda hastalığı neydi? Soruların yanıtını haberimiz derledik.
PAKİZE SUDA KİMDİR, NEDEN ÖLDÜ?
Ünlü oyuncu Pakize Suda 23 Nisan 1952'de İzmir'de dünyaya geldi. Kanal 1'de yaptığı çeşitli yörelerin yemek ve kültürlerini tanıttığı Lezzete Yolculuk programı, Kanal 1 kapatılacağından dolayı Habertürk'e alındı ve Habertürk Televizyonunda Türkiye Konuşuyor isimli programı sundu.
Ardından TVem'de Her Şeyi Konuşalım isimli magazin programında magazin gündemini yorumlayan Pakize Suda 17 yaşında Ege güzeli seçildi. Suda, Girit Türklerindendir. Hürriyet Gazetesi'nde haftanın dört günü köşe yazısı yazdı ve 27 Aralık 2008 günü ekonomik kriz nedeniyle köşe yazarlığından ayrılmak zorunda kaldı.
Gazete Habertürkde yazan Suda, hastalığı nedeni ile Muğlanın Fethiye ilçesinde özel bir bakım evinde kalmaktaydı. Demans hastalığı ile mücadele eden Suda, 21 Aralık Çarşamba günü yaşamını yitirdi.
PAKİZE SUDA HASTALIĞI NEYDİ?
Bir süredir demans hastalığıyla mücadele eden Pakize Suda'dan acı haber geldi. Suda'nın beynine pıhtı atması sonucu 70 yaşında hayatını kaybettiği öğrenildi.
Demans, tek bir hastalık ismi olmayıp, bellek ve benzeri zihinsel yeteneklerin bozukluğu ile tarif edilebilecek bir bulgudur. Demans; hafıza ve düşünme yeteneği, dikkat ve karar alma, dil ve konuşma merkezindeki bozulmalarla kendini gösterebilir. Bu hastalıkların hepsi beyinde bir takım değişikliklere neden olarak hastalıklara ait özgü bulguları ortaya çıkarır.
Demans ile seyreden bazı hastalıklar kesin tedavisi olmayan ve bir daha eski hale dönmeyi imkansız kılan hastalıklar iken, bazıları tedavi ile düzelebilen hastalıklardır.
Demans, beyni etkileyen çeşitli organik hastalıkların neden olduğu, genellikle kronik veya ilerleyici nitelikte bir sendromdur. Hafızayı, düşünceyi ve davranışı etkiler ve kişinin günlük aktivitelerini gerçekleştirme yeteneğinde düşüşe neden olabilir. Demans tek bir hastalık değildir; farklı beyin hastalıklarını ve durumlarını kapsayan şemsiye bir terimdir.
Demans, bir kişinin günlük aktivitelerini gerçekleştirme yeteneğini azaltacak kadar şiddetli olan hafıza veya diğer düşünme becerilerindeki düşüşle ilişkili bir grup semptomu tanımlayan geniş bir terimdir. Bu düşüş, tipik yaşlanmadan beklenebilecek olanın ötesine geçer ve sosyal ve iş aktivitelerini caydırır. Demansın belirtileri arasında hafıza kaybı, kafa karışıklığı, konuşma güçlüğü, görsel bilgileri anlamada zorluk, problem çözme ve planlama, ruh hali veya davranış değişiklikleri ve daha fazlası sayılabilir.
Demans, Alzheimer hastalığı, vasküler demans ve frontotemporal demansı içeren bir grup koşul için şemsiye bir terimdir. Hafıza, anlama, muhakeme, dil becerileri ve davranışları etkiler. Semptomlar, demansın türüne bağlı olarak değişir, ancak hafıza kaybı, kafa karışıklığı, problem çözme becerilerinde bozulma ve ruh hali veya kişilik değişiklikleri içerebilir.
Bunlar da ilginizi çekebilir