Kürşad Zorlu İyi Parti İstanbul ve Ankara adaylarıyla ilgili son durumu açıkladı Kürşad Zorlu İyi Parti İstanbul ve Ankara adaylarıyla ilgili son durumu açıkladı

Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, İstanbul Milletvekili Salim Ensarioğlu'nun Diyarbakır'da bir bulvara Şeyh Said'in isminin verilmesine dair yaptığı paylaşımların ardından disipline sevk edildiğini sosyal medya hesabından duyurmuştu.

Zorlu, yaptığı açıklamada, "Ensarioğlu'nun paylaşımları, Milli Mücadele'nin ruhuna ve Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihi ve milli değerlerine aykırıdır. Bu tür bir düşünce, partimizin değerlerine uymamaktadır ve bundan sonra da uygun görülmeyecektir. Genel Başkanımızın talimatıyla ilgili disiplin süreci hızla başlatılmıştır." şeklinde konuştu.

NE DEMİŞTİ?

Üzerinde durduğu konuyla ilgili olarak Ensarioğlu şu ifadeleri kullanmıştı: "Diyarbakır'da Şeyh Said'in isminin bir bulvara verilmesi tartışmaları, toplumsal ve dini değerlerimiz açısından önemli bir noktada. Bu değerlere yönelik yapılan ithamları şiddetle reddediyorum. Bu tür tartışmalar, toplumu kutuplaştırmaktan öte bir amaca hizmet etmiyor. Biz, tüm toplumsal değerlere saygı duyulması gerektiğine inanıyoruz. Bu bağlamda, Şeyh Said gibi önemli kişiliklerin mezar yerlerinin açıklanması, hafıza barışına katkı sağlayabilir. Bu değerlerin mezar yerlerinin devlet sırrı olarak ifade edilmesi mantıksız ve hafıza barışına hizmet etmiyor. Ülkemizde huzurun kalıcı olması, tüm kesimlerin katılımıyla hafıza barışı temelinde mümkündür. Bu inancı paylaşan kamuoyunun sesini daha yüksek duyurması önemlidir."

Editör: Yağmur Sezgin