Togg T10X siparişleri ne zaman başlıyor? Togg T10X yapılan değişiklikler neler? Togg T10X siparişleri ne zaman başlıyor? Togg T10X yapılan değişiklikler neler?
Togg’un şarj etme ücretleri belli oldu. Türkiye'nin milli otomobili Togg'un çıkış tarihi büyük bir merakla bekleniyordu ve sonunda geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen kura ile sahipleri belirlendi. Togg'un teslim alacakları heyecanla beklerken, Togg'un şarj istasyonu ağı Trugo'da fiyatlar da açıklandı. Togg'un kısa ve uzun menzilli akıllı cihazlarında, batarya kapasiteleri araçların menzil değerleriyle doğru orantılı olarak değişiyor. Kısa menzilli Togg, 52,4 kWh bataryasıyla 314 kilometre yol gidebilirken, uzun menzilli Togg 88,5 kWh bataryasıyla 523 kilometre yol kat edebiliyor.

TOGG’UN ŞARJ ETME ÜCRETLERİ BELLİ OLDU

Türkiye'nin milli otomobili Togg, heyecanla beklenirken dün yapılan kura ile sahiplerini buldu. Togg'un sahipleri araçlarını teslim almayı sabırsızlıkla beklerken, Trugo adlı şarj istasyonu ağındaki fiyatlar da belli oldu. Kısa ve uzun menzilli Togg modellerindeki batarya kapasitesi, menzile göre farklılık gösteriyor. Togg'un kısa menzilli versiyonu, 52,4 kWh kapasiteli bataryası sayesinde 314 kilometre yol gidebiliyor. Uzun menzilli Togg ise 88,5 kWh kapasiteli bataryasıyla 523 kilometre yol kat edebiliyor. Trugo'da şarjın maliyeti ise kWs başına 180 kW'lık ve 300 kW'lık istasyonlarda birim başına 7,99 lira olarak belirlendi. Şarj işlemi tamamlandıktan sonra, şarj istasyon alanının otopark olarak kullanılması halinde dakikada 0,5 lira ücret alınacak. [caption id="attachment_7984" align="alignnone" width="1024"]Togg’un şarj etme ücretleri belli oldu Togg’un şarj etme ücretleri belli oldu[/caption]

KİLOMETRE BAŞI ÜCRET 1,3 LİRA

Togg'un kısa menzilli modeli, 52,4 kWh batarya kapasitesiyle 314 kilometre yol alabiliyor ve Trugo istasyonlarında şarj etmek için 418,6 lira ödeme yapılması gerekiyor. Bu da kilometre başına 1,33 lira harcama anlamına geliyor. Uzun menzilli Togg ise 88,5 kWh batarya kapasitesine sahip ve 523 kilometre yol gidebiliyor. Trugo istasyonlarında şarj edildiğinde maliyeti 707,1 lira olacak ve kilometre başına harcanan enerji de 1,35 lira olacak. Elektrikli araçlarda kilometre başına harcanan enerji fiyatı, sürücünün kullanım alışkanlıkları ve aracın dinamiklerine göre değişebilir. Benzinli veya dizel motorlu araçlarda olduğu gibi, performanslı kullanım daha fazla yakıt tüketimine neden olurken, elektrikli araçlarda da aynı durum geçerlidir. Aracın klima veya ısıtma sisteminin kullanımı, hava şartları, eğim, yol koşulları, trafik yoğunluğu, sürücünün kullanım alışkanlıkları ve aracın lastik donanımı gibi faktörler, yakıt tasarrufunu olumlu veya olumsuz etkileyebilir. Otomobil ve taşıtlarla ilgili merak edilenleri yakından görmek için Erişim Haber sayfamızı takip edebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim