Otomotiv sektörü, mobilite ürünleriyle öne çıkan Xiaomi'nin ilk adımlarını beklediği bir döneme girmiş durumda. Çinli marka, henüz tüketiciye otomobil ürünlerini sunmamış olsa da bu durumun yakın bir zamanda değişebileceği öngörülüyor. Son saatlerde yapılan etkinlik duyurusu, üreticinin ilk otomobilinin yakın zamanda tanıtılacağına işaret ediyor. Şimdi gözler, Xiaomi'nin otomobil etkinliği tarihine çevrildi!

XİAOMİ OTOMOBİL ETKİNLİĞİ DÜZENLİYOR! PEKİ NELER TANITILACAK?

Xiaomi, 3.400'den fazla mühendis ve 1,4 milyar dolarlık yatırımla elektrikli otomobil pazarına giriş yapmak için geri sayımı sürdürüyor. Çinli üretici, SU7, SU7 Pro ve SU7 Max modelleri üzerinde çalışmalarını sürdürürken, son saatlerde yapılan etkinlik duyurusu, şirketin bu alandaki faaliyetlerinin daha da ciddi bir boyuta ulaştığını gösteriyor.

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı Dünya'ya geri döndü İlk Türk astronot Alper Gezeravcı Dünya'ya geri döndü

Xiaomi'nin ilk otomobilini tanıtacağına dair spekülasyonlar ortaya çıktı

Lei Jun'un son açıklaması şu şekildeydi;

”Bugün EV sektörüne girdiğimizi duyurduğumuzdan bu yana 1000. günü kutluyoruz. 28 Aralık’ta yapılacak Xiaomi EV teknolojisi lansmanıyla yolculuğumuzun büyük bir adım attığını paylaşmaktan heyecan duyuyorum.

İlk günlerde, EV ekibi ve ben üç gün boyunca aralıksız bir maraton oturumu düzenledik ve basit bir soruyu tartıştık: Ne tür bir araba yapmak istiyoruz? O odada hepimiz bir konuda hemfikirdik: Başarıya giden asil bir yol yok. Sıfırdan başlamaya ve harika bir araba yaratmak için temel teknolojilere on kat yatırım yapmaya kararlıyız! 28 Aralık’ta bu teknolojilerin gün yüzüne çıkmasına tanık olacaksınız.

Bu teknolojiler yalnızca EV ekibimizin 1000 günlük yoğun Ar-Ge çalışmasının sonucu değil; bunlar Xiaomi’nin 13 yıllık keşfinin doruk noktasıdır.

Akıllı EV’lerin geleceğini otomotiv, tüketici elektroniği ve akıllı ekosistemlerin entegrasyonu olarak görüyoruz. Xiaomi EV, otomotiv endüstrisinin teknoloji yığınını yeniden tanımlayarak bu vizyonu gerçeğe dönüştürecek.

Şaşırmaya hazır olun. Yakında görüşürüz!”

Editör: Yağmur Sezgin