Erzincan'da maden felaketi! Erzincan'da maden felaketi!
Yeniden Refah Partisi Cumhur İttifakı'nda. Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan, bu karar sonrası cumhurbaşkanı adaylığı sürecini sonlandırdıklarını belirtti. AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Büyük Birlik Partisi (BBP) ve Yeniden Refah Partisi'nin, 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimleri'ne Cumhur İttifakı adı altında katılacağı protokol, genel başkanlarının imzalarını taşıyan bir metin olarak Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) sunuldu. Protokol metni, AK Parti adına Ali İhsan Yavuz, MHP adına Feti Yıldız, BBP adına Ahmet Yelis ve Yeniden Refah Partisi adına Bayram Sakartepe ve Selçuk Geyveli tarafından YSK Başkanı Ahmet Yener'e teslim edildi.

"ADAYLIKTAN ÇEKİLİYORUM"

Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan, Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekildiğini ve tüm seçim alanlarında kendi amblemiyle Cumhur İttifakında yer alacaklarını açıkladı. Erbakan, cumhur ittifakı dışındaki blokların ülkeye ve millete fayda sağlamayacağını ifade ederek, kararlarının bizzat Cumhurbaşkanı ile mutabakata varıldığını belirtti. Siyasi partilerin imzalarını taşıyan ittifak protokolü, bugün son gün olması nedeniyle YSK'ya teslim edildi. Erbakan, önümüzdeki hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın genel merkezlerine ziyarette bulunacağını da sözlerine ekledi. [caption id="attachment_7752" align="alignnone" width="1024"]Yeniden Refah Partisi Cumhur İttifakı'nda Yeniden Refah Partisi Cumhur İttifakı'nda[/caption]

"YENİDEN REFAH PARTİSİ OLARAK CUMHUR İTTİFAKI'NA KATILDIK"

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bayram Sakartepe, "Cumhur İttifakı'nın yeni kurgusunu oluşturmak üzere bir araya gelerek, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde vatanımızın ve milletimizin en üst düzeydeki menfaatleri için Yeniden Refah Partisi olarak ittifakın içinde yer almayı karar verdik. Bu birliktelik, milli bir duruşun resmi olup, koltuk ve makam pazarlıkları üzerine değil, ahlaki ve siyasi uzlaşma temelli bir birlikteliktir. Bu kararın hayırlı olmasını diliyoruz." dedi. BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Yelis ise BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin Yeniden Refah Partisi ile görüşerek ittifakın genişlemesine katkı sağladığını belirtti.

"AZİM VE KARARLILIKLA YOL ALMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, dört parti tarafından oluşturulan Cumhur İttifakı'nın güncel bir yapılandırma içinde olduğunu açıkladı. Yavuz, Cumhur İttifakı olarak devam edeceklerini ve her parti kendi özgün kimliğini koruyarak bir araya geldiklerini ifade etti. Bu birlikteliğin milli bir duruşla ve siyasi uzlaşma temelli olduğunu belirten Yavuz, koltuk ve makam pazarlıklarının yerine milli çıkarları esas alan bir birliktelik olacağını vurguladı. Cumhur İttifakı'nın Türkiye'ye yönelik iç ve dış kaynaklı tehditlere karşı milli bir duruş sergilediğini sözlerine ekleyen Yavuz, Türkiye'yi lider ülke haline getirmek için milletle kenetlenerek yürüyeceklerini ifade etti. Gündeme ilişkin güncel yeni gelişmeleri Erişim Haber sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim