Yeşim Çetir kimdir, aslen nereli? Yeşim Çetir ne zaman, neden öldü? Netflix'in izleyicileri şaşkına çeviren belgesel dizisi "Bad Surgeon: Love Under the Knife," süreleri 48 ile 58 dakika arasında değişen üç bölümle Dr. Paolo Macchiarini'nin korkunç hikayesine odaklanıyor.

YEŞİM ÇETİR KİMDİR, ASLEN NERELİ?

Yeşim Çetir'in yaşamı, aşırı terleme şikayetiyle başlayan bir dizi ameliyatla tamamen değişti. Koltuk altındaki ter bezlerinin alınması ameliyatında nefes borusu delinen Yeşim, bir dizi operasyonun ardından Stockholm'deki Karolinska Üniversite Hastanesi'ne sevk edildi. Genç kızın yaşam mücadelesinde bir dönüm noktası olan soluk borusu nakli, akciğerinden alınan kemik iliği hücreleri kullanılarak geliştirilen bir yöntemle gerçekleştirildi.

YEŞİM ÇETİR NE ZAMAN, NEDEN ÖLDÜ?

İstanbul'daki Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi, aşırı terleme şikayeti ile başvuran Van 100. Yıl Üniversitesi Sanat Tarihi 3. sınıf öğrencisi Yeşim Çetir için trajik bir hikayenin sahnesi oldu. İlk olarak 7 Temmuz 2011 tarihinde koltuk altındaki ter bezlerinin alınması amacıyla yapılan ameliyat sırasında Çetir'in nefes borusu kazara delindi.

Yeşim Çetir, üç ek ameliyat daha geçirdi, bunlar arasında vücudunun başka bir bölgesinden alınan doku ile soluk borusunu tamir etme girişimi de bulunuyordu. Ancak, Çetir tedaviye olumlu bir yanıt veremedi.

Onu kurtarmak için son çare olarak, sağlık otoriteleri tarafından İtalyan cerrah Prof. Dr. Paolo Macchiarini'nin trakea nakillerinde uzmanlaşmış olduğu Stockholm, İsveç'teki Karolinska Üniversite Hastanesi'ne sevki onaylandı. Tedavinin tüm masrafları Türk Sağlık Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanacaktı.

Ne yazık ki, 4.5 yıl süren yoğun bakım mücadelesinin ardından Yeşim Çetir hayatını kaybetti ve geride tıbbi müdahalelerin yanlış gitmiş bir hikayeyi bıraktı.

Fatih Karahan kimdir, aslen nereli? Fatih Karahan kariyeri ve hayatı nasıl? Fatih Karahan kimdir, aslen nereli? Fatih Karahan kariyeri ve hayatı nasıl?

Editör: Haber Merkezi