Son dönemde yaşanan ekonomik dalgalanmalar ve araç fiyatlarındaki belirsizlik nedeniyle, ikinci el araç piyasasında sıkça karşılaşılan "sıfır fiyatlarından yüksek satış" uygulamasını engellemek amacıyla getirilen yönetmelik, 6 ay daha uzatıldı.

Togg T10X sipariş dönemi yarın başlıyor! Togg T10X sipariş dönemi yarın başlıyor!

YÜKSEK FİYATLI İKİNCİ EL ARAÇ SATIŞI YASAKLAMASI 6 AY UZATILDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, gelecek yıl için asgari ücret görüşmelerinin başlayacağını açıkladı. "Temmuz ayında yaptığımız gibi hızlı bir şekilde inşallah başlayıp, taraflar ile bir araya geleceğiz. Pazartesi süreci başlatacağız. Gelecek yıl için tek zam yapılacak" diyen Işıkhan, asgari ücret belirleme sürecinin başlayacağını vurguladı.

Ticaret Bakanlığı tarafından oluşturulan ve "İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" adı altında Resmi Gazete'de yayımlanan yeni düzenlemeler yürürlüğe girdi. Bu çerçevede, "pazarlama ve satış kısıtlaması" ile "ilan kısıtlaması" üzerindeki düzenlemeler, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren 6 ay süreyle uzatıldı.

Ticaret Bakanlığı'nın yazılı açıklamasına göre, otomotiv sektöründe yaşanan spekülatif fiyat artışları ve stokçuluk faaliyetlerine karşı alınan tedbirler kapsamında yapılan düzenlemeler, otomotiv piyasasındaki dengesizlikleri önlemeyi ve tüketici haklarını korumayı amaçlıyor.

Otomotiv piyasasında gözlenen aşırı fiyat artışları, stokçuluk faaliyetleri ve tüketicilerin mağduriyetlerini önlemek adına yapılan bu düzenlemeler, arz ve talebin dengelenmesine yönelik bir adım olarak değerlendiriliyor. Yapılan tespitler doğrultusunda, söz konusu düzenlemelerin yeniden 6 ay süreyle uzatılmasına karar verildi.

Editör: Haber Merkezi