Sahra Işık kimdir, ne iş yapıyor? Sahra Işık Survivor'a kaç kere katıldı? Sahra Işık kimdir, ne iş yapıyor? Sahra Işık Survivor'a kaç kere katıldı?
Abdullah Çatlı kimdir? Abdullah Çatlı, 1 Haziran 1956 tarihinde Nevşehir'de dünyaya geldi. Kendisi, uyuşturucu kaçakçılığından tutun da derin devlet ilişkilerine, hatta kontgerilla üyeliğine kadar çeşitli tartışmalı kimliklerle anılan bir figürdür. 1974 yılında Meral Aydoğan ile olan evliliğinden Gökçen ve Selcen adında iki kızı oldu. Ancak Çatlı'nın hayatı, suç ve karanlık olaylarla iç içe geçti. 1977 yılında Ankara İl Başkanı, 1978 yılında Ülkücü Gençlik Derneği Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. Ancak, hayatının daha büyük ve karanlık yüzü siyasetle sınırlı değildi. Birçok siyasi cinayet, kahvehane saldırısı, bombalama ve kaçırma gibi olayların içinde olduğuna dair iddialar mevcuttur.

Abdullah Çatlı kimdir?

Çatlı'nın adı 1978 yılında Hacettepe Üniversitesi'nden Doç. Dr. Bedrettin Cömert'in öldürülmesi olayında da geçti. Ancak suçsuz bulunarak serbest bırakıldı. 12 Eylül Askeri Darbesi'nin ardından yurt dışına kaçtı ve uzun yıllar Bulgaristan, Avusturya, İsviçre ve Fransa gibi ülkelerde yaşadı. 22 Ekim 1983'te Paris'te Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ile yaptığı görüşmeler yıllar sonra MİT dosyalarında ortaya çıktı. Ancak, 22 Ekim 1984 yılında Fransa'da yakalandı ve 7 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 1990 yılında İsviçre'deki Bostadel Cezaevi'nden firar etti. 1993 yılında sahte bir pasaportla Türkiye'ye geri döndü, ancak kısa süre sonra serbest bırakıldı. Çatlı, hayatının son döneminde de gündemden düşmedi. 3 Kasım 1996'da Balıkesir'in Susurluk ilçesinde meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybetti. Ölümü hakkında suikast iddiaları ortaya atıldı. Kaza sonrası aracın fren sisteminin bozuk olduğu ve Çatlı'nın boynunun kırık bulunması, suikast şüphelerini güçlendirdi. Cenazesi Nejdet Ersan mezarlığına defnedildi. Abdullah Çatlı'nın hayatı, ülkenin siyasi ve toplumsal tarihinde karanlık sayfalardan biridir. Tartışmalı kimliği, suçlamaları ve ölümü, Türkiye'nin geçmişte yaşadığı çalkantılı dönemleri ve gizli ilişkileri yansıtan önemli bir figür olarak anılmaktadır. Etkileri Günümüzde çekilen Kurtlar Vadisi dizisi Abdullah Çatlı'dan ilham alınarak ortaya çıkmıştır. Sahibi olduğu şirketler Baysa İnşaat, GSC Textil Ürünleri, Limon Lokantıcılık, Japet Et Mamülleri, Sultan Textil ve Gülden Textil şirketlerinin Abdullah Çatlı'ya ait olduğu ileri sürülmüştür. Yeni dizi film ve programlar; ünlülerin yaşamı ve magazini yakından takip için Erişim Haber sayfamızı takip edebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim