Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz hayatı ve kariyerine ilişkin bilgiler araştırma konusu olmaya devam ediyor. 31 Mart 2019 Mahalli İdareler seçiminde Ak Parti'den aday olan ve Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilen Yücel Yılmaz hakkında merak edilen detaylar haberimizde.

Yücel Yılmaz kimdir, aslen nereli, kaç yaşında?

Yücel Yılmaz, 1975 yılında doğmuş olup, evli ve üç çocuk babasıdır. Balıkesir'de eğitimini tamamladıktan sonra Eskişehir'de üniversite eğitimi almış ve İktisat ve Ticaret Politikası üzerine Yüksek Lisans derecesi elde etmiştir. Üniversite yıllarında öğrenci senatosu başkanlığı görevini üstlenmiş ve askerlik hizmetini Bandırma 6. Ana Jet Üssü'nde Asteğmen olarak tamamlamıştır.

Yücel Yılmaz, ticari hayatına atılmadan önce Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı çeşitli okullarda İngilizce Öğretmenliği yapmış ve daha sonra Türkiye genelinde hizmet veren Yabancı Dil Okulları'nı kurmuştur.

Siyasi kariyerine Balıkesir Ticaret Odası'nda 2 dönem meclis üyeliği yaparak başlayan Yılmaz, bir dönem Meclis Başkanlığı görevini üstlenmiştir. Karesi Belediyesi'nin Kurucu Belediye Başkanı olarak görev aldıktan sonra, Ticaret Odası Meclis Başkanlığı ve dernek üyeliklerini bırakmıştır.

Masterchef Tahsin kimdir, kaç yaşında? Masterchef Tahsin ne iş yapıyor, aslen nereli? Masterchef Tahsin kimdir, kaç yaşında? Masterchef Tahsin ne iş yapıyor, aslen nereli?

Yücel Yılmaz, Mart 2014 yerel seçimlerinde Karesi Belediye Başkanı olarak seçilmiş ve bu dönemde ulusal ve uluslararası düzeyde birçok ödül kazanmıştır. Ayrıca Türkiye'de Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği'nin kurulmasına öncülük etmiş ve birlik merkezinin Balıkesir olmasını sağlamıştır.

UCLG Yönetim Kurulu Üyesi ve Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı'nın Eş Başkanı olarak görev yapan Yücel Yılmaz, Avrupa Konseyi Yönetim Meclisi'ne seçilerek Türkiye belediyelerini temsil etmektedir.

31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçiminde Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilen Yücel Yılmaz, kariyerine yeni bir dönemle devam etmektedir.

Editör: Yağmur Sezgin