İyi Parti Genel Başkanı Akşener, Uşak İl Başkanlığı'nı ziyaret ederek, Uşak'ta belediye başkanı adaylarının Muhammet Gür olduğunu duyurdu.

Ziyaret sırasında gazetecilerin parti içi istifalarla ilgili sorusu üzerine Akşener, ayrılan her arkadaş için üzgün olduğunu, ancak ayrılanların başka bir partiye gitse de onlara iftira etmediklerini söyledi.

İyi Parti olarak seçimlere tek başlarına gireceklerini belirten Akşener, kararlarını şeffaf bir şekilde tartışarak aldıklarını ve demokratik bir süreç yaşandığını dile getirdi. Gizli oylama sonucunda 14 arkadaşın 'evet', geri kalan 35 arkadaşın 'hayır' dediğini ve 1 kişinin katılmadığını belirtti. İşbirliği konusunda CHP ile yürümeyi tartıştıklarını ancak sonucun 'hayır' olduğunu ve buna saygı gösterdiklerini aktardı. Bu sürecin, partilerinin demokrasiye ve içsel tartışmalara verdiği değeri gösterdiğini vurguladı. Akşener, partilerinin iktidar olması gerektiğini, çünkü bu kadar demokratik ve uzman bir yapıyı başka bir siyasi oluşumda bulmanın zor olduğunu ifade etti.

"Partimize yönelik kurumsal bir operasyon"

2024 sandık görevlisi ücreti ne kadar? Sandık görevlisi ve sandık başkanı paraları kaç TL? 2024 sandık görevlisi ücreti ne kadar? Sandık görevlisi ve sandık başkanı paraları kaç TL?

Akşener, karara uymama veya beğenmeme hakkının olduğunu ancak bunun istifayı gerektirdiğini dile getirerek, bazı arkadaşlarının saygıyla ayrıldığını belirtti.

Özellikle vurguladığı konu şu: "Ancak, ayrılan bir arkadaşımızın iddiaları oldukça ilginç. Dünkü bir televizyon programında 'Benim bilgim dahilinde hem Ankara'da hem İstanbul'da pazarlıklar yapılmış, arka kapı diplomasisi yapılmış' dedi. Ben, teşkilat başkanı, yerel yönetimler başkanının böyle bir bilgisinin olmadığını ifade ediyorum. Bu pazarlıklar nasıl yapılıyor? Bu durumda bir başka soru daha ortaya çıkıyor. Ben bu diplomasiyi yapan kişinin yaptığı şeyden haberdar değilim. Nasıl oluyor da bir parti üyesi, genel başkandan habersiz parti adına diplomasi yapıyor? Mesela Ankara'nın paylaşılacağından bahsediliyor, İstanbul konusunda ise bilgi yok. İsimler bile veriliyor, örneğin eski Ankara İl Başkanımız Yetkin Öztürk'ün Polatlı'ya atanacağı söyleniyor ama CHP'den aday olacakmış. Ayrıca Gölbaşı'nda Yakup Odabaşı'nın adı geçiyor. Benim hiçbir fikrim yok. Bu, bir siyasi partinin iç işlerine müdahale anlamına gelir. Ben böyle olayları 1997'de Doğru Yol Partisi'nde yaşadım. Dolayısıyla ben bu durumu bir savaş ilanı olarak algılıyorum ve buna hazırım."

Ayrıca, parti içinde yaşanan istifalara da atıfta bulunan Akşener, "Eğer bu bir savaş ilanıysa, kabul ediyorum" dedi.

Son olarak, Uşak belediye başkan adayı Muhammet Gür'ün kentin sorunlarına çözüm getireceğine inandığını ve bölgenin sorunlarını TBMM'de dile getireceklerini belirtti.

Editör: Yağmur Sezgin