Hrant Dink kimdir, aslen nereli? Hrant Dink ne zaman öldü? Hrant Dink cinayetinin sanığı Ogün Samast, iyi hali göz önünde bulundurularak Şubat ayında bulunduğu Bolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi'nden şartlı tahliye edildi. Şişli'de, 19 Ocak 2007'de gerçekleşen ve Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in hayatını kaybettiği olayın üzerinden 16 yıl geçti.

HRANT DİNK KİMDİR, ASLEN NERELİ?

1954 yılında Malatya'da dünyaya gelen Hrant Dink, ailesinin ayrılması sonucu iki erkek kardeşiyle birlikte Gedikpaşa'daki Ermeni Protestan Kilisesi'nin çocuk yuvasında yatılı olarak yaşamaya başladı.

İlköğretimini aynı kiliseye bağlı İncirdibi İlkokulu'nda tamamlayan ve yazları okulun Tuzla'daki kampında geçiren Hrant Dink, ortaokulu Bezciyan, liseyi ise Üsküdar'daki Surp Haç Tıbrevank Yatılı Okulu'nda okudu.

Şişli Lisesi'nden mezun olan Dink, ilkokulda tanıştığı Rakel Yağbasan ile evlendi. İsmini mahkeme kararıyla "Fırat" olarak değiştiren Hrant Dink, bir süre eşi Rakel Dink'le birlikte yetiştikleri Tuzla Çocuk Kampı'nın yönetimini üstlendi.

1996 yılında Türkçe-Ermenice olarak İstanbul'da yayın hayatına başlayan Agos gazetesini kuran ve Genel Yayın Yönetmenliğini üstlenen Dink, aynı zamanda çeşitli gazetelere köşe yazıları yazdı.

Agos gazetesindeki 13 Şubat 2004 tarihli yazısı nedeniyle eleştirilere maruz kalan Dink, hakkında açılan dava sonucunda 7 Ekim 2005'te altı ay hapis cezasına çarptırıldı. Bu dönemde yaşadığı tehditlere rağmen, gazetedeki köşesinde deneyimlerini paylaştı.

Ogün Samast kimdir, kaç yaşında? Ogün Samast ne kadar ceza aldı, ne zaman hapse girdi? Ogün Samast kimdir, kaç yaşında? Ogün Samast ne kadar ceza aldı, ne zaman hapse girdi?

Hülagü Han kimdir, hangi tarihte yaşadı? Hülagü Han nasıl, nerede öldü? Hülagü Han Türk mü Moğol mu? Hülagü Han kimdir, hangi tarihte yaşadı? Hülagü Han nasıl, nerede öldü? Hülagü Han Türk mü Moğol mu?

HRANT DİNK NE ZAMAN ÖLDÜ?

Agos gazetesinin kurucusu ve genel yayın yönetmeni Hrant Dink, 19 Ocak 2007'de Halaskargazi Caddesi'nde bir bankadan çıktıktan sonra Ogün Samast tarafından öldürüldü.

Editör: Haber Merkezi