Ogün Samast kimdir, kaç yaşında? Ogün Samast ne kadar ceza aldı, ne zaman hapse girdi? Hrant Dink cinayetinin faili Ogün Samast, Şubat ayında nakledildiği Bolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi'nden iyi hali göz önünde bulundurularak şartlı tahliye edildi.

OGÜN SAMAST KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

Ogün Samast, 28 Haziran 1990 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. İlköğrenimini tamamladığı İstanbul'da, 19 Ocak 2007 tarihinde Osmanbey semtinde Halaskargazi Caddesi üzerinde bulunan Agos gazetesi binası önünde, gazeteci Hrant Dink'i Yasin Hayal'in azmettirmesiyle öldüren kişi olarak tanındı.

Masterchef Tahsin kimdir, kaç yaşında? Masterchef Tahsin ne iş yapıyor, aslen nereli? Masterchef Tahsin kimdir, kaç yaşında? Masterchef Tahsin ne iş yapıyor, aslen nereli?

Samast, aslen Trabzonlu olup, ortaokul mezunudur. Suç işlerken 17 yaşında olduğu için çocuk mahkemesinde yargılandı.

OGÜN SAMAST NE KADAR CEZA ALDI, NE ZAMAN HAPSE GİRDİ?

Agos Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, 19 Ocak 2007 tarihinde o dönem 17 yaşında olan Ogün Samast tarafından gerçekleştirilen suikast sonucu hayatını kaybetti.

Cinayetin faili olarak tespit edilen Ogün Samast, 20 Ocak 2007 tarihinde Samsun otogarında yakalandı.

24 Ocak 2007 tarihinde tutuklanan Ogün Samast, şubat ayında cezasını çektiği Kandıra F Tipi Cezaevi'nden Bolu F Tipi Cezaevi'ne nakledildi.

16 yıl 10 aydır cezaevinde bulunan Samast'ın, 1 yıl önce iyi hali nedeniyle koşullu salıverme kapsamında cezasını tamamladığı ve cezaevi yönetimi tarafından deneme aşamasında olduğu belirlendi.

Kişisel gelişimi için yapılan gözlemlerde iyi bir hal sergilediği tespit edilen Samast, koşullu salıverme şartlarını taşıdığına kanaat getirilerek tahliye edildi.

Samast, şubat ayından bu yana cezasını çektiği Bolu F Tipi Cezaevi'nden saat 19.50'de tahliye edildi ve ailesi tarafından karşılandı.

Editör: Haber Merkezi