Metin Uca kimdir, aslen nereli kaç yaşında? Metin Uca neden öldü, hastalığı neydi? Sunucu Metin Uca, Kocaeli'nde geçirdiği kaza sonrasında hastanede entübe edildikten sonra 62 yaşında yaşamını yitirdi. Vefat haberi, Uca'nın menajeri Kübra Kalem Baykara tarafından sosyal medya hesabından yapılan paylaşımla duyuruldu.

METİN UCA KİMDİR, ASLEN NERELİ KAÇ YAŞINDA?

Metin Uca, 13 Kasım 1961 yılında İstanbul'da doğan sunucu ve seslendirme sanatçısıdır. Babası Hakkârili ve Kürt asıllı, annesi Söğüt, Bileciklidir.

Metin Uca'nın yaşam öyküsü ve kariyeri oldukça zengin ve çeşitli bir geçmişe sahiptir. İstanbul'da doğan Uca, babasının Hakkârili ve Kürt, annesinin ise Söğüt, Bilecikli olduğu bir ailede dünyaya gelmiştir. Kimya mühendisliği, jeoloji mühendisliği ve tiyatro eğitimleri alan Uca, 1987 yılında Anadolu Ajansı sınavını kazanarak muhabirliğe başlamıştır.

Uca'nın kariyeri boyunca TRT, Kanal D, Show TV, Atv ve Star TV gibi önemli medya kuruluşlarında muhabirlik ve programcılık gibi çeşitli görevlerde bulunmuştur. Aynı zamanda CHP içinde aktif siyasetle ilgilenmiş ve 1999 yılından sonra "Günaydın Türkiye" adlı sabah haberleri programı ile 2002 yılında başlayan "Passaparola" adlı yarışma programıyla geniş kitlelerce tanınmıştır.

Metin Uca, tek kişilik gösterilere katılmış ve seslendirme çalışmaları yapmış bir sanatçıdır. 2004 yılından bu yana bir kitap üzerinde çalıştığı bilinmektedir. Ayrıca, 2010-2011 yılları arasında Star TV'de yayınlanan "Passaparola" adlı yarışmanın sunuculuğunu üstlenmiş ve program büyük bir ilgi görmüştür. Ancak, 3 Şubat 2022 tarihinde İstanbul havalimanında "Halkı kin ve düşmanlığa sevk etme" suçundan gözaltına alınmıştır.

METİN UCA NEDEN ÖLDÜ, HASTALIĞI NEYDİ?

Metin Uca'nın sağlık durumuyla ilgili gelişmelerin yaşandığı bir süreç yaşandı. 15 Kasım sabahı taburcu edilmesi beklenirken, acil bir şekilde ameliyata alındı ve 72 saatin atlatılmasının ardından tedavinin kaldığı yerden devam etmesi planlanmıştı. Ancak maalesef, Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde araç kullanırken yaşadığı rahatsızlık sonrasında geçirdiği trafik kazası ve şah damarlarının tıkalı olduğunun ortaya çıkması sonucunda Metin Uca, hayatını kaybetti.

Masterchef Tahsin kimdir, kaç yaşında? Masterchef Tahsin ne iş yapıyor, aslen nereli? Masterchef Tahsin kimdir, kaç yaşında? Masterchef Tahsin ne iş yapıyor, aslen nereli?

Metin Uca'nın menajeri Kübra Kalem Baykara, vefat haberini sosyal medya hesabından duyurarak, "Metin Ucamızı kaybettik. Kalbimiz acıyor" ifadelerini kullanmıştır. Bu trajik olay, sevenleri ve kamuoyunda büyük bir üzüntü yaratmıştır.

Editör: Haber Merkezi