Turgut Altınok kimdir, aslen nereli, kaç yaşında? Turgut Altınok geçen seçim yüzde kaç oy aldı? 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri'nde AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterilmesi beklenen Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'un biyografisi, kamuoyu tarafından ilgiyle araştırılmaktadır. Altınok'un politik kariyeri, önceki görevleri, siyasi duruşu ve projeleri vatandaşlar tarafından merak edilmektedir.

TURGUT ALTINOK KİMDİR, ASLEN NERELİ, KAÇ YAŞINDA?

Turgut Altınok, 1 Nisan 1957 tarihinde Ankara'nın Balâ ilçesine bağlı Aşıkoğlu köyünde dünyaya gelmiştir. İlkokul eğitimini Keçiören Fevzi Atlıoğlu İlkokulu'nda, ortaokul ve lise eğitimini Keçiören Kalaba Lisesi'nde tamamlamıştır. Yükseköğrenim için Azerbaycan'a giderek Hukuk eğitimi almış ve Türkiye-Azerbaycan ilişkilerine katkılarından dolayı Azerbaycan Vektör Uluslararası İlim Merkezi tarafından fahri doktora payesi ile ödüllendirilmiştir. Evli ve dört çocuk babasıdır.

Siyasi kariyerine gençlik yıllarında Ülkü Ocakları'nda görev alarak başlayan Altınok, 25 yaşında Milliyetçi Çalışma Partisi Keçiören İlçe Başkanlığı'na seçilmiştir. Daha sonra Ankara İl Başkanlığı ve Merkez Yürütme Kurulu üyeliklerine atanmıştır. 12 Eylül Darbesi sonrasında Milliyetçi Hareket Partisi'nde yükselmiş ve Genel Sekreterliğe kadar ilerlemiştir.

1994 yerel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi'nden Keçiören Belediye Başkanı seçilen Altınok, 1999 yerel seçimlerinde Fazilet Partisi'ne geçerek Keçiören Belediye Başkanlığı'na devam etmiştir. Ancak, 28 Şubat süreci sonrasında Fazilet Partisi'nin kapatılması üzerine Abdullah Gül liderliğinde kurulan AK Parti'nin kurucuları arasında yer almıştır. 2004 yerel seçimlerinde AK Parti'den Keçiören Belediye Başkanı seçilmiştir.

Halil Falyalı kimdir, neden öldü? Halil Falyalı nereli, serveti ne kadar? Halil Falyalı kimdir, neden öldü? Halil Falyalı nereli, serveti ne kadar?

2013 yılında AK Parti'den istifa eden Altınok, 2014 yerel seçimlerinde Büyük Birlik Partisi'nden Keçiören Belediye Başkanlığı'na aday olmuş, ancak seçimi ikinci sırada tamamlamıştır. 2019 yerel seçimlerinde tekrar AK Parti'ye dönerek Keçiören Belediye Başkanlığı için aday olmuş ve seçimi kazanarak görevine devam etmiştir.

TURGUT ALTINOK GEÇEN SEÇİM YÜZDE KAÇ OY ALDI?

Gençlik yıllarından itibaren Milliyetçi Hareket Partisi’ne bağlı Ülkü Ocakları’nda görev alan Turgut Altınok, önce MHP Keçiören İlçe Başkanlığı, ardından Ankara İl Başkanlığı görevlerini yürütmüştür. 12 Eylül 1980 Darbesi sonrasında MHP’de Genel Sekreterlik görevine getirilmiştir. Altınok, 1994 yılında yapılan yerel seçimlerde MHP'den Keçiören Belediye Başkanlığı'na seçilmiştir.

16 Ocak 1999’da MHP'nin adaylığını kabul etmemesi üzerine istifa etmiş ve ertesi günü Fazilet Partisi’ne katılmıştır. 1999 seçimlerinde Fazilet Partisi’nden Keçiören Belediye Başkanlığı’na aday gösterilen Turgut Altınok, bu seçimleri kazanarak, yeniden Keçiören Belediye Başkanı olmuştur.

Editör: Haber Merkezi