Yazar ce siyaset Mustafa Çalık hayatını kaybetti! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, uzun zamandır tedavi altında olan, inandığı değerleri yüksek sesle savunması ile tanınan yazar ve siyaset bilimci Mustafa Çalık'ın vefat ettiğini duyurdu. Bakan Koca, "Mustafa Çalık'ı kaybettik. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum" ifadelerine yer verdi.

MUSTAFA ÇALIK KİMDİR, NERELİ?

1956 yılında Gümüşhane Çalık köyünde doğan Mustafa Çalık, ilk ve orta öğrenimini Gümüşhane'de tamamladı. 1972 yılında Türk Ülkücüler Teşkilatı Gümüşhane Şubesi Denetleme Kurulu'nda görev aldı. 1975'te Elmadağ MHP İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı'na seçildi ve 1977'de Ülkü Ocakları Genel Merkez Yönetim Kurulu'na seçilerek Propaganda Masası sorumluluğuna getirildi. MHP Araştırma Merkezi ve Parti Okulu'nda görev yaptığı 1978-1979 yıllarında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun oldu.

Hülagü Han kimdir, hangi tarihte yaşadı? Hülagü Han nasıl, nerede öldü? Hülagü Han Türk mü Moğol mu? Hülagü Han kimdir, hangi tarihte yaşadı? Hülagü Han nasıl, nerede öldü? Hülagü Han Türk mü Moğol mu?

12 Eylül 1980 askeri darbesinin ardından Yeni Sözcü dergisinin kuruluşunda yer aldı ve Fazıl Mustafa müstearıyla köşe yazıları yazdı. 1983'te Hamle dergisinin çıkışına katkıda bulundu ve müstear ismiyle bu dergide yazılar yazdı. DPT'de (Devlet Planlama Teşkilatı) Uzman Yardımcısı olarak çalışmaya başladığı 1980 yılında uzman oldu. 1985-1987 yılları arasında ABD'de Denver Üniversitesi'nde Milletlerarası Çalışmalar Lisansüstü Okulu'nda milletlerarası politika master'ı yaptı.

DPT'deki görevinden istifa ederek Türkiye Günlüğü dergisini yayınlamaya başlayan Çalık, 1989 yılında siyaset ilmi doktorasını tamamladı. Ankara ve Hacettepe Üniversiteleri'nde Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi dersleri verdi. Ayrıca Hoca Ahmet Yesevi Türk-Kazak Üniversitesi'nde 'Değişim ve Yenileşme Tarihimizin Temel Problemleri' adlı lisansüstü bir ders okuttu. Mustafa Çalık, Türkiye Günlüğü dergisinin Genel Yayın Müdürlüğü'nü yaptı, Türk Ocakları Yüksek Hars Heyeti'nde görev aldı ve bir süre BBP Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi. 18 Nisan 1999 genel seçimlerinde MHP'den Gümüşhane milletvekili adayı oldu ancak seçilemedi. Ayrıca Yeni Ufuk, Ayyıldız ve Bugün gazetelerinde köşe yazarlığı yaptı.

Editör: Haber Merkezi